Spoštovani svojci in obiskovalci Doma,

Ob koncu tega posebnega leta smo se tudi v našem Domu, v Enoti Prebold  cepili, proti novi  bolezni Sars Cov-2 virusu.

V nedeljo,  27. decembra, je zdravnik dr. Nejc Kotnik s cepilno ekipo cepil stanovalce, ki so se prostovljno odločili za cepljenje ali pa so soglasje podali svojci  naših stanovalcev, ki še niso preboleli tega zahrbtnega virusa.

Interes za cepljenje je bil izredno velik. Cepilo se je 110 stanovalcev.

Cepilna ekipa je  bila tako ves dan v Domu, spremljala  stanovalce in opazovala njihovo zdravstveno stanje. Po cepljenju  se stanovalci dobro počutijo.

Prav tako je včeraj, dne 29. decembra,  potekalo cepljejnje za zaposlene.

Želeli bi,  da čim prej premagamo virus.

Lahko vam povemo, da smo bili tako stanovalci kakor tudi zaposleni, prijetno presenečeni. Obiskal nas je …

Trenutek Trenutek hiti – glej, kmalu bo preč,

če ti odbeži – ne bode ga več.

(Simon Jenko, Pod milim nebom)

Dežne  kapljice so neumorno mokrile dvoriščni  prostor pred Domom. V goste se je skupaj s spremstvom pripeljal Dedek Mraz. Stanovalce je obdaril s kupom različnih drobnih pozornosti, s kupom različnih želja, prijaznih mislih z glasbeno spremljavo predstavnikov Delavske godbe Trbovlje, s predstavniki Občine Trbovlje,s  predstavniki Zasavskih osnovnih šol, ki v teh drugačnih časih delujejo v različnih prostovoljnih projektih, s predstavniki Novomedijskega mesta Trbovlje,s  predstavniki Delavskega doma Trbovlje. In vsak od njih je imel v rokah drobno pozornost, misel, misel na lepši jutri…

Obdarovanje stanovalcev se je nadaljevalo potem tudi po celem Domu, po nadstropjih. Ob prejemanju daril  je marsikateremo stanovalcu  zadrhtela roka,  orosilo se  oko, obrisali smo solze sreče.

Harmonika za konec leta

V sredo, 30.12.2020 ob 11 uri je pred domom zazvenel zvok harmonike. Dopoldan nam je polepšal mladi hramonikar Matej Jager. Večkrat letno nas obišče in nam polepša kakšno urico. Za konec leta in v tem času, pa če prav ga je zeblo v prste, nam je zaigral pred domom. Ob zvokih harmonike bi kar zaplesali. Matej pa nam je zaigral nam znane melodije. Saj sam zelo rad igra Slakove pesmi.

Pred domom stoji,  s tisočero utripajočimi lučkami in pozitivnimi sporočili svojcev in  naših dragih prijateljev, okrašena zelena smreka, ki simbolizira novo rojstvo, nov začetek življenja, nove dogodivščine v naslednjem letu, ki je pred nami.

 Obrnili smo popisan  list v knjigi življenja in skupaj z vami, dragi svojci, ki čutite, skrbite, ste z mislimi z nami v naši Enoti Prebold,  bomo spisali novega.

In vsem skupaj vam dragi stanovalci, svojci in sodelavci želim mirno, srečno, predvsem pa zdravo leto 2021.

Direktorica, stanovalci in zaposleni v Enoti Prebold.

30. december 2020


Spoštovani svojci in obiskovalci Enote v Preboldu,

Dolgo časa smo ostali zdravi, žal pa vam moramo sporočiti, da imamo sedaj okužbo pri štirih stanovalcih.
Stanovalci se nahajajo v Enoti Prebold in se dobro počutijo.
Vodstvo Doma je, skupaj s sodelavci in sodelavkami, takoj aktivirali  rdečo cono, kamor smo namestili stanovalce z okužbo.

Z zdravnico, ga. dr. Darjo Logar , regijsko epidemiologinjo in  higieničarko, ga. Vesno Jurkošek, smo strokovno vzpostavili varno okolje za vse stanovalce Enote Prebold.
Življenje naših stanovalcev v Enoti Prebold poteka tako kot je do sedaj.
Še vedno so omogočeni stiki s stanovalci preko telefonske ali video povezave. Telefonski stiki bodo omogočeni tudi s stanovalci, ki so nastanjeni v rdeči coni.

 Vse potrebne informacije dobite na naslednjih telefonskih številkah: 
Informacije o zdravstvenem stanju boste dobili pri domskem zdravniku, ki je za vas dosegljiv vsak torek in petek med 10. in 11. uro na telefonski številki  03 703 4812.

V kolikor pa boste želeli še dodatne informacije o vaših svojcih pokličite:

  • Vodjo Enote Prebold od pon. do petka med 8. in 15. uro na tel. št. 031-338-034,
  • za stanovalce v nadstropju  –   na tel. štev. 040-740-959
  • za stanovalce v nadstropju  –  na tel. štev. 040 -741-329
  • za stanovalce na enoti DD na tel. št. 031-338-142
  • za stanovalce na enoti DB na tel. št. 031-338-163

Zahvaljujemo se vam za zaupanje in vašo pozitivno naravnanost do Enote Prebold.

S spoštovanjem,     Direktorica, zaposleni in stanovalci Doma

Prebold, 01.12.2020


Obveščamo Vas, da smo imeli v tem tednu ponovno kontrolno testiranje stanovalcev in zaposlenih v zdravstveni negi. Potrjenih okužb ni. Stanovalci se počutijo dobro. O morebitnih spremembah zdravstvenega stanja stanovalcev vas bomo sproti obveščali. Dom ostaja zaprt za obiske. Ponovno pa omogočamo obiske pod balkonom. Za dan in uro obiska se dogovorite s socialno delavko Doma.

Hvala vam za razumevanje in podporo.

Miroslava Golež , Vodja Enote Prebold


Spoštovani svojci in obiskovalci našega Doma.

Ponosni in veseli smo, da lahko trenutno zopet povemo, da smo zdravi, tako v Domu v Trbovljah kakor tudi v Enoti Prebold.

Vse sile in znanje usmerjamo v to, da bi še nadalje ostali zdravi in s tem z veliko hvaležnostjo sprejemali naše  življenje v Domu svobodno, takšno, kot smo ga bili vajeni pred pojavom virusa v Sloveniji.

Vse aktivnosti so, če le vremenske razmere dovoljujejo, zunaj pred Domom.

Veseli obrazi naših stanovalcev pokažejo kako veliko nam pomeni svobodno gibanje, četudi v okolici Doma. Smo družabna bitja, kar pomeni, da se radi pogovarjamo, smejimo, družimo, skratka med sabo smo radi povezani. Dnevi nam postajajo krajši, saj imamo redne stike s svojci, kakor tudi z zaposlenimi. Ni nam dolgčas, saj imamo veliko dnevnih aktivnosti; od kuhanja kave, klepeta, sprehodov, risanja, kuhanja, telovadbe, vmes pa še zelo radi kaj dobrega pojemo. Svoje življenje soustvarjamo s pridnimi zaposlenimi, ki nam izpolnjujejo skrite želje.

Še vedno posvečamo pozornost razkuževanju rok  in higieni kašlja ter upoštevanju medsebojne razdalje. Redno nam razkužujejo, tako  v Domu Trbovlje, kakor tudi v Enoti Prebold.

Veseli nas, da nam je tudi vreme naklonjeno, saj kljub mrazu, ob urah, ko je sončno in bolj toplo se družimo pred Domom.

Z veseljem prejemamo in prebiramo pisma svojcev.

Zaposleni se veselimo prejetih pohval in donacij.

Zahvaljujem se vsem sodelavkam in sodelavcem za požrtvovalno in empatično delo s stanovalci, kakor tudi korektno medteamsko sodelovanje. Skupaj zmoremo več, kar dokazujemo tudi s tem, da se resnično trudimo ostati zdravi.

Srečno iz Doma na Tereziji in Enote Prebold.

Direktorica, zaposleni in stanovalci

Trbovlje; 24. 11. 2020


Spoštovani svojci in obiskovalci naše enote v Preboldu !

Obveščamo Vas, da smo imeli v tem tednu ponovno kontrolno testiranje stanovalcev in zaposlenih v zdravstveni negi. Potrjenih okužb ni. Stanovalci se počutijo dobro. O morebitnih spremembah zdravstvenega stanja stanovalcev vas bomo sproti obveščali. Dom ostaja zaprt za obiske. Ponovno pa omogočamo obiske pod balkonom. Za dan in uro obiska se dogovorite s socialno delavko Doma.

Hvala vam za razumevanje in podporo. Miroslava Golež , Vodja Enote Prebold

Skip to content