DOMSKI IZLET
V torek, 14.9.2021 ob 10 uri smo se odpravili na izlet v Logarsko dolino. Svoje misli o izletu je napisal stanovalec gospod Tone.

ČUDOVITI DAN V LEPOTICI LOGARSKI DOLINI

Nestrpno smo pričakovali torek, 14. septembra, ko smo se po dolgih pripravah končno odpeljali na izlet v našo turistično lepotico, Logarsko dolino. Z veseljem in dobrim razpoloženjem smo se v krasnem, sončnem septembrskem jutru posedli v udoben avtobus in se odpeljali odkrivanju lepot naše Slovenije naproti. Peljali smo se skozi Savinsko dolino z zadnjimi nasadi kraljice doline – hmeljem. Dolina v tem času pleše svoj čarobni >striptiz< kobule odvažajo v obiralne stroje. Ostala bo osiromašena dolina, do
naslednjega leta.
Prvi daljši postanek smo imeli na travniku pri Hotelu Plesnik. Na zraku, ki je rezal v pljuča je teknila malica z osvežilnim napitkom. Po ogledu vršacev razporejenih okoli doline, smo se odpeljali nazaj prosti Solčavi, kjer smo ob gledanju filma spoznali čudovit svet, takojšnih ljudi in njihove življenjske zgodbe. Najbolj zanimiva je bila zgodba o Solčavskim Romeo in Juliji, ter njunem življenju med takšnimi gozdovi. Vodička nam je razložila številne zanimivosti od živalskega sveta do rastlinja in pisanega gozda.
Po odličnem kosilu v tamkajšnjem Zadružnem domu smo se zadovoljni, ker smo doživeli lep dan, vrnili domov v naš drugi dom.  Naši organizatorji so se potrudili, da smo v jeseni doživeli res lep, spodbuden dan in si zaželeli, da bi jih bilo še več. Bilo je imenitno druženj, ki ga je božala sanjska lepota enega najlepših delov Slovenije. Bogatejši smo, da smo lahko nekaj ur uživali v diamantu, ki se skriva in blesti v kotu Slovenije proti Avstriji. Ponosni smo lahko, da imamo to naravno kraljico, ki nam jo zavida svet.

Domski izlet
Skip to content