Življenje v Domu se počasi normalizira.  V Domu se ponovno sliši veselje, pesem in smeh.

Stanovalci se družijo v skupnih prostorih in v avli Doma. Posebno veliko časa namenjamo različnim družabnim aktivnostim. Vsakodnevno imamo organizirano skupinsko telovadbo in različne prostočasne aktivnosti. Ponovno skupaj praznujemo rojstne dneve, igramo tombolo in se veselimo ob spremljanju  prireditev.

Stanovalci se prosto gibljejo tudi izven Doma. Predvsem ob lepem vremenu se radi družijo pred Domom in odhajajo na krajše sprehode po okolici Prebolda. Za stanovalce, ki potrebujejo spremstvo, organiziramo  vodene sprehode izven Doma.

Stanovalcem obisk trgovin še vedno odsvetujemo, oziroma jim predlagamo, da trgovine obiskujejo ob spremstvu strokovnega delavca. Obiski trgovine, s strokovnim delavcem Doma, so stanovalcem omogočeni 3x tedensko.

Na vseh ravneh se trudimo, da bi stanovalcem popestrili življenje. Vsekakor pa so obiski svojcev nekaj, kar je nenadomestljivo.

Spoštovani svojci.

Obiski so možni vsak delovni dan od ponedeljka do sobote in ste prisrčno dobrodošli. Prosimo pa vas, da se za dan in uro obiska predhodno dogovorite s socialno delavko Doma.

V primeru slabega vremena so obiski organizirani  v avli Doma, zato je v teh primerih možen obisk le enega obiskovalca. 

Vse obiskovalce vljudno prosimo, da prihajate na obiske zdravi in upoštevate vsa navodila za preprečevanje okužbe, ( obvezno nošenje maske, razkuževanje rok).

Vse pogosteje se stanovalci odločajo tudi za krajše odhode v domače okolje. Pri tem želimo pojasniti, da za stanovalce, ki so preboleli Covid – 19 ali so bili cepljeni in odhajajo v domače okolje za nekaj ur ali dni,  karantena, po vrnitvi v Dom, ni potrebna. Vsekakor pa je potrebno vsak izhod pravočasno najaviti. V kolikor bi se za takšen izhod odločil stanovalec,  ki ni bil cepljen ali prebolel Covid-19, bi bil po vrnitvi premeščen v sivo cono. Takšni izhodi pa bodo mogoči le v obdobjih, ko bo stanovalcem po vrnitvi mogoče zagotoviti prosto mesto v sivi coni.  

Ostanimo zdravi,

Direktorica, zaposleni in stanovalci Doma.

Spoštovani svojci in obiskovalci Doma!
Skip to content