Ob koncu tega posebnega leta smo se tudi v našem Domu, v Enoti Prebold  cepili, proti novi  bolezni Sars Cov-2 virusu.

V nedeljo,  27. decembra, je zdravnik dr. Nejc Kotnik s cepilno ekipo cepil stanovalce, ki so se prostovljno odločili za cepljenje ali pa so soglasje podali svojci  naših stanovalcev, ki še niso preboleli tega zahrbtnega virusa.

Interes za cepljenje je bil izredno velik. Cepilo se je 110 stanovalcev.

Cepilna ekipa je  bila tako ves dan v Domu, spremljala  stanovalce in opazovala njihovo zdravstveno stanje. Po cepljenju  se stanovalci dobro počutijo.

Prav tako je včeraj, dne 29. decembra,  potekalo cepljejnje za zaposlene.

Želeli bi,  da čim prej premagamo virus.

Lahko vam povemo, da smo bili tako stanovalci kakor tudi zaposleni, prijetno presenečeni. Obiskal nas je …

Trenutek Trenutek hiti – glej, kmalu bo preč,

če ti odbeži – ne bode ga več.

(Simon Jenko, Pod milim nebom)

Dežne  kapljice so neumorno mokrile dvoriščni  prostor pred Domom. V goste se je skupaj s spremstvom pripeljal Dedek Mraz. Stanovalce je obdaril s kupom različnih drobnih pozornosti, s kupom različnih želja, prijaznih mislih z glasbeno spremljavo predstavnikov Delavske godbe Trbovlje, s predstavniki Občine Trbovlje,s  predstavniki Zasavskih osnovnih šol, ki v teh drugačnih časih delujejo v različnih prostovoljnih projektih, s predstavniki Novomedijskega mesta Trbovlje,s  predstavniki Delavskega doma Trbovlje. In vsak od njih je imel v rokah drobno pozornost, misel, misel na lepši jutri…

Obdarovanje stanovalcev se je nadaljevalo potem tudi po celem Domu, po nadstropjih. Ob prejemanju daril  je marsikateremo stanovalcu  zadrhtela roka,  orosilo se  oko, obrisali smo solze sreče.

Harmonika za konec leta

V sredo, 30.12.2020 ob 11 uri je pred domom zazvenel zvok harmonike. Dopoldan nam je polepšal mladi hramonikar Matej Jager. Večkrat letno nas obišče in nam polepša kakšno urico. Za konec leta in v tem času, pa če prav ga je zeblo v prste, nam je zaigral pred domom. Ob zvokih harmonike bi kar zaplesali. Matej pa nam je zaigral nam znane melodije. Saj sam zelo rad igra Slakove pesmi.

Pred domom stoji,  s tisočero utripajočimi lučkami in pozitivnimi sporočili svojcev in  naših dragih prijateljev, okrašena zelena smreka, ki simbolizira novo rojstvo, nov začetek življenja, nove dogodivščine v naslednjem letu, ki je pred nami.

 Obrnili smo popisan  list v knjigi življenja in skupaj z vami, dragi svojci, ki čutite, skrbite, ste z mislimi z nami v naši Enoti Prebold,  bomo spisali novega.

In vsem skupaj vam dragi stanovalci, svojci in sodelavci želim mirno, srečno, predvsem pa zdravo leto 2021.

Direktorica, stanovalci in zaposleni v Enoti Prebold.

30. december 2020

Spoštovani svojci in obiskovalci Doma
Skip to content